top of page

Izabrani istaknuti iseljenici i organizacije


(izvor: rtcg.me)

Ljubo Dabović iz Njemačke, Vojislav Kovač iz Slovenije, Bedri Gul iz Turske, Ćazim Džaferović iz SAD-a, Zavičajni klub "Bihor" iz Luksemburga i Udruženje Crnogoraca Novog Sada dobitnici su priznanja koje Crna Gora prvi put dodjeljuje svojim iseljenicima odnosno organizacijama iseljenika.


Ljubo Dabović (SR Njemačka) dobitnik je Nagrade za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti; Zavičajni klub "Bihor", iz Luksemburga i Udruženje Crnogoraca Novog Sada nagrađeni su za doprinos u oblasti kulture; Vojislav Kovač (Slovenija) dobitnik je Nagrade za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore; Bedri Gul (Turska) nagrađen je za unaprijeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom; Ćazim Džaferović (SAD) za dobročinstvo a Ljubomir Radanović (Belgija) za doprinos u oblasti sporta.


Nagrade su dodjeljene po odluci ministra vanjskih poslova prof. dr Srđana Darmanovića istaknutim iseljenicima i organizacijama iseljenika, u skladu sa dugogodišnjom posvećenosti i angažmanomu radu predloženih kandidata na planu jačanja saradnje sa matičnom zemljom.


Informišemo vas da će nagrade svečano uručiti predsjednik Vlade CG Duško Marković na manifestaciji „Dani iseljenika“, koja će 31. jula biti održana u Petnjici, dok saopštenje ovim povodom možete pronaći na internet stranici Uprave za dijasporu (http://www.dijaspora.mvpei.gov.me/vijesti/173497/IZABRANI-DOBITNICI-NAGRADA-ISTAKNUTIM-ISELJENICIMA-I-ORGANIZACIJAMA-ISELJENIKA.html).


Dodatne informacije na ovom linku.

Izdvajamo:
Najnovije objave:
Arhiva:
bottom of page