top of page

Humanitarno veče za pomoć Luki Krivokapiću na SPENS-u 25.09.2017. u 19h

Udruženje Crnogoraca Novog Sada 25.09.2017. u 19h u amfiteatru SPENS-a organizuje humanitarno veče za pomoć devetogodišnjem Luki Krivokapiću. Ulaz je slobodan, a a svako ko dođe moći će da uplati dobovoljni prilog.


Učesnici humanitarnog koncerta su "Gradski tamburaški orkestar Pljevlja" i orkestar "Zorule". "Gradski tamburaški orkestar Pljevlja" osnovan je 2010. godine sa ciljem očuvanja bogate muzičke i tamburaške tradicije Pljevalja. “Zorule” je prepoznatljiv po izvođenju tradicionalne, starogradske, varoške vojvođanske muzike.


Maleni Luka je rođen bez komplikacija i u terminu. Imao je 4kg kad je rođen, ocenjen je najvišom ocenom, sa pet meseci je počeo da puzi. Sa pet i po meseci je primio kombinaciju vakcina, kao i gotovo svako drugo dete, ali njegov organizam ih nije prihvatio onako kako bi trebalo. Njemu je ubrzo dijagnostikovana toksična neuropatija sa povišenim nivoom teških metala.


Upravo su ti teški metali uticali na to da Luka dugih devet godina nije napravio korak i da ima problem sa kičmom koja mu, tako iskrivljena, remeti funkcionisanje unutrašnjih organa. Ovaj dečak je mentalno očuvan i iz dana u dan napreduje, iako su lekari tvrdili suprotno. Zahvaljujući svom velikom radu i trudu, Luka je došao do toga da iz ležećeg položaja danas može da sedi, ide u redovnu školu, uči, piše, govori.


Kako bi se Lukino stanje poboljšalo neophodan mu je tretman matičnim ćelijama i sve to kako bi mu se nervi ponovo obnovili koji su se oštetili zbog tih teških metala.


Vidimo se tada i učinimo shodno svojim mogućnostima da pomognemo koliko se može!


Izdvajamo:
Najnovije objave:
Arhiva:
bottom of page