top of page

CRNOGORSKO KULTURNO VEČE 2017.


Poštovani prijatelji!

Udruženje Crnogoraca Novog Sada će 24.12.2017 godine upriličiti TRADICIONALNO CRNOGORSKO KULTURNO VEČE, sa početkom u 19 časova u MASTER KONGRESNOJ SALI NOVOSADSKOG SAJMA. Pripremili smo sadržajan kulturno-umjetnički program,prožet igrama, pjesmama, besjedništvom, glumom i mnogim drugim sadržajima koje će predstaviti bogatu riznicu crnogorskog stvaralaštva.


Prije same večeri je planirano otvaranje izložbe gigant kolaža slikarke Nade Đurović Nedeljković.


Cijeli program će se, prvi put, moći uživo pratiti putem interneta širom svijeta. Link za praćenje direktnog prijenosa ( striming uživo preko Jutjuba ) biće poslat na više stotina adresa udruženja Crnogoroca, medija, institucija i pojedinaca u Srbiji , Crnoj Gori i širom planete. Više udruženja sa različitih kontineneta će se uključiti uživo u program a auditorijumu će se obratiti i zvaničnici Vlade i lokalnih samouprava Crne Gore, grada Novog Sada i pokrajine Vojvodine.


U samoj sali će biti postavljen video zid dimenzija 6m x 3m i pet LED monitora na kojima će se prikazivati video materijali i uključenja iz celog svijeta. Ovo je inače najprestižnija manifestacija na ovim prostorima i najveće okupljanje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore, u zatvorenom prostoru u Srbiji.


Nadamo se da ćete nam se pridružiti i da ćemo svi zajedno poslati dobru sliku u svijet jer će to veče Novi Sad biti PRIJESTONICA KULTURE CRNOGORSKE DIJASPORE. Dođite i da proslavimo nagradu za doprinos u oblasti kulture, koju nam je dodjelila matična država Crna Gora, a čiji smo laureati u naredne dvije godine.


Sve troškove kulturno-umjetničkog i zabavnog programa snosi Udruženje Crnogoraca Novog Sada, a posetioci plaćaju obaveznu konzumaciju za večeru koja iznosi samo 1000 dinara i piće koje sami naruče. Konzumacija, koju vam prilažemo u originalu kako smo je dobili od Novosadskog sajma obuhvata sledeće:

Karte za konzumaciju koje su ujedno i ulaznice možete preuzeti u prostorijama udruženja u ulici Kosančić Ivana na broju 16.

Izdvajamo:
Najnovije objave:
Arhiva:
bottom of page