top of page

Asocijacija Montenegro Pariz - video predstavljanje udruženja i pozdrav

Predstavljamo vam udruženje Asocijacija Montenegro iz Pariza u video predstavljanju i video pozdravu koji su nam poslali radi emitovanja na Crnogorskoj kulturnoj večeri 2017.


Udruženje Crnogoraca pod nazivom“Montenegro Asocijacija Pariz”, osnovano je 2010. godine sa ciljem predstavljanja Francuzima ,Crnogorske kulture ,sporta i turizma odnosno prirodnih lepota Crne Gore.


Predsednik udruženja od njegovog osnivanja je Radojica Marković za koga kažu da je najzaslužniji što postoji udruženje Crnogoraca u Parizu. Istaknuti članovi su i Milorad Davidović Dača, Nikola Peković,Nikola Vučević i Dejan Šestović – predsednik za odnose sa dijasporom. U udruženju posebno ističu da imaju veliku i nesebičnu pomoć princa Nikole Petrovića i njegovu podršku i posećenost svim manifestacijama.


Među svoja najznačajnija postignuća udruženje ističe otvaranje škole Crnogorskog jezika pri ambasadi Crne Gore u Parizu,koja trenutno ima 14 đaka, zatim kulturne manifestacije sa učesnicima iz matične države i posebno organizaciju sportskih turnira i okupljanja džudista i drugih majstora borilačkih veština.


Beleži se stalni rast članstva i očekuju da će u narednih godinu dana dostići brojku 300. Broj članova se uvećava pre svega zahvaljujući sportskim aktivnostima i sportistima koji poznaju dugogodišnjeg vrhunskog rukometaša Dejana Šestovića.


Planovi su da se od 5-6000 Crnogoraca, koliko se procenjuje da ih ima u Francuskoj animaira bar njih 1500 i da zajedno doprinesu jačanju ugleda Crne Gore i uspostavljanu bolje saradnje njihove sadašnje i njhove matične države.



Video pozdrav za sve Crnogorce iz Pariza, snimljen od strane Dejana Šestovića:

Izdvajamo:
Najnovije objave:
Arhiva:
bottom of page