top of page

Udruženje Montenegro Santa Fe iz Argentine i video pozdravi iz Barselone i Rosarija

Kratak film o aktivnostima Asocijacije dijaspore za zemlje španskog i portugalskog govornog područja i o udruženju crnogoraca Montenegro Santa Fe iz grada Rosaria u Argentini.

Sa zemljama španskog i portugalskog govornog područja svakodnevno se bavi glavni kordinator saradnje Asocijacije dijaspore Veljko Martinović, koji trenutno živi u Barseloni. Kordinišu se međusobni odnosi udruženja iz Španije, Perua, Argentine, Meksika, Paragvaja, ali i zemalja Pirinejskog poluostva. Sve u cilju povezivanja, druženja, saradnje I razmjene iskustava, sa višom svrhom očuvanja crnogorskog identiteta potomaka crnogorskih iseljenika.

Asocijacija radi na osnivanju foruma mladih i jedan od značajnih predstavnika je upravo Lucia Petričević iz udruženja Montenegro Santa Fe iz grada Rosarija u Argentini.

Montenegro Santa Fe udruženje je osnovano marta 2017. Od tada su organizovali brojne manifestacije proslavljanja I obelježavanja bitnih datuma Crne Gore.

Udruženje ima nesebičnu pomoć ambasadora Gordana Stojovića. Smatraju sebe novom organizacijom i čine je dominanto mladi ljudi. Očekuje se značajan rast članova jer svakog dana upoznaju nove crnogorce i deluju na području čite provincije Santa Fe koja se proteže od severa do juga 800 kilometara u dužinu.

Kao primer druženja I povezivanja, udruženje ističe organizovan rok koncert kada je gostovala muzička grupa koju čine mladi crnogorci iz Buenos Airesa. Crnogorska Argentina se smatra najbrojnijom dijasporom Latinske Amerike koja broji preko 50 hiljada ljudi.

Pozdrav od Lucije Petricevich iz Rosarija u Argentini:

Pozdrav od Veljka Martinovića iz Barselone:

Izdvajamo:
Najnovije objave:
Arhiva:
bottom of page