top of page

Monte Australija - Video predstavljanje i video pozdrav

Udruženje Monte Australija osnovano je 10 Marta 2016.godine sa ciljem da razvija medjusobne veze iseljenika crnogorskog porijekla sa matičnom državom. Udruzenje u potpunosti ima nepolitički i humanitarni karakter.



Udruzenju je pristupilo 55 porodica. Osnivač Udruženja je Beljo Radončic sa grupom mladih entuzijasta porijeklom iz Crne Gore. Prvi predsjednik bio je Dejan Sekulic iz Podgorice. Beljo ističe da je svaki član organizacije važan i da je on kao predsjednik samo prvi medju jednakima. U Monte Australiji sa ponosom ističu da je prosečna starost članova Upravnog odbora udruženja 26 god.


Udruženje je priznato od Australijskih vlasti a organizovalo je veliki broj manifestacija vezanih za promociju Crne Gore i više donatorskih akcija.

Poslednja donatorsa akcija je organizovana uz podrsku Bosanske Islamske Zajednice iz Sidneja, kada je prikupljeno 30.200 $ za pomoć i liječenje blizanaca iz Podgorice.

U Monte Australiji planiraju i u budućnosti da nastave aktivnosi na:

  • organizovanje saradnje iseljeničkih udruženja radi pomoći svim crnogorskim iseljenicima bez obzira na starosnu dob i vjersku pripadnost

  • saradnju iseljenika sa naučnim ,kulturnim i sportskim institucijama iz Crne Gore

  • organizovanju susreta crnogorskih iseljenika kroz koncerte,predstave,poetske večeri,promociju knjiga, slikarske izložbe crnogorskih kulturnih poslenika

  • unapređenju privrednog partnerstva iseljenika i privrednih subjekata iz Crne Gore i

  • dalju organizaciju humanitarnih akcija sa ciljem pomoći u lijecenju, a prvenstveno djece

Video pozdrav:



Izdvajamo:
Najnovije objave:
Arhiva:
bottom of page