top of page

Montenegro UK Society - Video predstavljanje i poruka

Britansko-crnogorsko društvo „Montenegro-UK Society“ iz Londona osnovano je u Maju 2015 godine. Društvo je od osnivanja postavilo sledeće ciljeve:

  • Povezivanje svih gradjana i prijatelja CrneGore u Velikoj Britaniji (nevezano za nacionalnu, religijsku ili političku opredijeljenost).

  • Stvaranje veza i aktivnosti izmedju Crne Gore i Velike Britanije u oba smjera

  • Pomaganje organizacija u Crnoj Gori koje rade sa licima sa posebnim potrebama.


Udruženje je otvorenog tipa ,sa težnjom za što većim povezivanjem a trenutno u svojoj evidenciji ima preko 200 članova. U rad Britansko-Crnogorskog društva uključeni su ugledni univerzitetski profesori, stručnjaci različitih profila,umjetnici i drugi stvaraoci privrženi Crnoj Gori, njenoj kulturi i tradiciji.


Na čelu društva je osmočlani upravni odbor a, među svoja najznačajnija postignuća ističu višegodišnje orgnanizovanje i vodjenje Crnogorske škole u Lonodnu koja je otvorena 2013 godine zatim promovisanje crnogorske kulture u Velikoj Britaniji i obeležavanje značajnih datuma iz istorije matične države i njenih državnih praznika.


Iz ovog udruđenja poručuju da će i u budućnosti raditi na povezivanju Velke Britanije i Crne Gore i produbljivanju postojećih odnosa dve države. Takođe se planira i pružanje pomoći u radu organizacije Komanski most iz Podgorice. Video pozdrav Nina Nevena Pajovića:

Izdvajamo:
Najnovije objave:
Arhiva:
bottom of page